saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Driva företag och leva hälsosamt

Att driva ett eget företag är oftast förknippat med hög arbetsbelastning och stress. Men så behöver inte vara fallet om du planerar och styr upp saker på ett bra sätt. Att prioritera och delegera saker är en sak som är viktigt för att kunna leva hälsosamt och driva företag samtidigt. Exempelvis att styra upp bra lokalvård är något som kan minska stress och huvudbry. Att anlita bra lokalvård som alltid levererar välstädade rum och ytor är guld värt. Arbetsmiljön är otroligt viktig för prestation och produktivitet. Det är när lokalvården inte fungerar som det blir påtagligt hur viktigt den är.

Hitta en balans

Sömn, mat och motion är grundpelarna i en hälsosam livsstil. Det är extra viktigt att prioritera det i livet när du ska driva företag. När det kommer till en hälsosam livsstil gäller det att ha en någorlunda balans mellan dessa tre områdena. Om du behöver styra upp alla tre områdena är det bästa att börja med en område i taget. Det är sällan en bra idé att börja med allt samtidigt.

Prioritera sömnen

Några små saker som du kan börja med är att sova ordentligt varje natt. Att sova ungefär 6-8 timmar varje natt är vad det flesta vuxna människor behöver. Försök att inte tumma på timmarna för att hinna jobba med, det är sällan en bra idé. Börja även med att lyssna på din kropp vad den faktiskt behöver. Gå och lägg dig när du är trött och tvinga dig inte att vara uppe. Ett tips är att gå och lägga dig och gå upp på samma tid varje dag.

Njut av maten

När du äter kan du försöka njuta av din mat och tugga den ordentligt. Prioritera att äta lunch för att få en paus från arbetet. Samtala med medarbetarna eller gå på en kortare promenad efter du har ätit för att få ett bra avbrott. När du tar en paus har hjärnan en chans att vila och ladda om inför eftermiddagens arbetsuppgifter. Satsa även på att äta mat som innehåller mycket näring.

Rör på dig varje dag

Motion och träning är verkligen livsviktigt för att ha en god hälsa. Genom att röra dig varje dag och få upp pulsen några gånger i veckan kan du minska risken att drabbas av diverse folksjukdomar. Det kan vara en bra idé att någon dag i veckan bryta av med ett träningspass mitt i arbetsdagen. Det kan göra att du laddar om och fyller på med energi.