saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Välj en hälsosam livsstil

Idag talas det mycket om att leva på ett sunt sätt. Det rekommenderas att äta hälsosamt, träna och ha ett bra socialt liv. Målet är att leva på ett holistiskt sätt som är bra för både oss själva och vår miljö, men vad innebär det rent konkret och hur kan vi lyckas med det?

Harmoni mellan människa och natur

För att leva på ett hållbart sätt som både är sunt för oss och miljön gäller det att göra rätt val i vardagen. Ett exempel är solpaneler eller solceller. Om du väljer att installera bra solpaneler på ditt tak minskar du dina elkostnader samtidigt som du förbrukar mindre resurser. Även i det här fallet vinner både du och naturen! Just solpaneler har blivit allt vanligare och du kan till och med få bidrag för att köpa och installera dem på din fastighet. Det är alltså inte helt fel att skaffa solpaneler, framför allt nu när elpriserna har skjutit i höjden.

Ett annat exempel är ekologisk mat. När du väljer ekologisk mat får du i dig mindre kemikalier. Detsamma gäller för jorden och växterna, som slipper onödiga besprutningsmedel. Du gör alltså både dig själv och miljön en tjänst när du väljer att äta ekologiskt.

Träning och matvanor

Att träna och äta nyttigt kan också spara på resurser. För det första mår du bättre när du håller dig frisk, men även sjukvården blir mindre belastad. Det innebär därför även en mindre belastning på miljön. Gör därför både dig själv och miljön en tjänst genom att välja en hälsosam livsstil.