saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Välj rätt träningsväska

Är det dags för dig att köpa en ny träningsväska eller ska du kanske köpa en träningsväska för första gången? För att du ska bli riktigt nöjd med ditt val är det viktigt att du väljer en som passar just din träningsform och som är tillräckligt stor för att rymma alla dina saker. Väskan bör även vara tillverkad i ett material som är enkelt att hålla rent och vara smidig att bära.

Allt fler väljer att ha en mer aktiv livsstil och det är naturligtvis något som är väldigt bra. Med en träningsväska kan du se till att du får med dig alla dina saker, samtidigt som du har en bra förvaringsplats för skor, vattenflaska och handduk. Här rekommenderar vi att du satsar på snygga axelremsväskor som har bredare band, alternativt ryggsäckar. Fördelen med axelremsväskor är dock att de i många fall även kan användas som vardagsväska, t.ex. när du ska till jobbet eller till skolan.

3 snabba tips för att hitta rätt träningsväska

Storlek – Se till att du väljer en väska som är tillräckligt stor, utan att vara alldeles för klumpig. Du ska t.ex. kunna få plats med väskan i skåpen på gymmet utan problem.

Material – Visste du att träningsväskor är fulla av bakterier? Det visade en studie som utfördes av ett brittiskt företag. Välj därför ett material som du enkelt kan rengöra, t.ex. tvätta i tvättmaskin.

Funktion och förvaring – Även till träningen kan du behöva ta med dig många små föremål, t.ex. hörlurar, mobil, hänglås och laddare. Välj därför gärna en väska med många förvaringsmöjligheter.