saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

5 steg till hälsosam hy

Drömmer du och en strålande hy med ungdomlig lyster? Då bör du läsa vidare. Att få en fräsch och frisk hy är inte omöjligt, men det kan krävas livsstilsförändringar såväl som bra hudvårdsprodukter.

Steg 1. Köp riktigt bra hudvård

Tvättar du ansiktet med tvål och smörjer in ansiktet med bodylotion? Sluta med det genast. Tvål torkar ut ansiktet, vilket kan skapa irritationer. Om du vill få vacker hy så måste du använda vårdande hudvård som ger huden näring och skydd. Bra hudvård behöver inte kosta en förmögenhet. Hos Åhléns hittar du prisvärd hudvård från berömda varumärken som Clarins, HoliFrog och L’Oréal Paris. Det kan vara svårt att veta vilka hudvårdsprodukter som är bäst och vilka som behövs. Börja med att utgå från dina behov. Vad har du för hudtyp? Har du akne, pigmenteringar, rynkor eller några andra hudproblem som du vill behandla? Välj produkter som passar just dina behov.

Steg 2: Sluta röka

Cigaretter och droger har inga positiva effekter på hyn. Tvärtom så orsaker de tidigt åldrande i form av rynkor och trött hy. Det kan vara svårt att sluta röka, men du bör fimpa om du vill få en hälsosam hy.

Steg 3: Sov ordentligt

Sömn är viktigt för hälsan eftersom det är då kroppen får en möjlighet att varva ner. Dålig sömn sätter sina spår i huden i form av mörka ringar och glåmig hy. Se därför till att du ger dig själv möjligheten att sova ordentligt på natten.

Steg 4: Ät och drick nyttigt

Kroppen och huden mår bra av nyttigheter i form av frukt, grönt, bär, nötter och annat som är rikt på antioxidanter. Undvik alkohol, söta drycker och kaffe. Drick istället vatten och örtte.

Steg 5: Svettas regelbundet

Huden och kroppen mår bra av träning, framför allt om du svettas mycket. Blodcirkulationen och svettningarna rensar huden på slaggprodukter och lämnar den fräsch. Även bastu är bra för huden.