saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

En hälsosam livsstil och viktnedgång

En vanlig anledning till att börja med en hälsosam livsstil är en önskan om att gå ner i vikt. Att sluta med socker, alkohol och feta såser har oftast det som en bieffekt. Detsamma gäller ofta för dig som går från en stillasittande livsstil till att börja med någon form av motion. Det finns dock en del saker att tänka på när det kommer till viktnedgång.

Sträva efter en hälsosam viktnedgång

Att gå ner mycket i vikt snabbt är givetvis tillfredsställande. Du ser kilona rasa av dig och i takt med att kärlekshandtagen minskar passar dina kläder allt bättre. Det du bör vara medveten om är dock att den typen av snabb nedgång inte alltid är så bra. Dels kan det innebära att du luras till att tro att nu är allt lugnt, och går tillbaka till ditt gamla sätt att leva. Då är risken stor att du snabbt kommer vara tillbaka på din ursprungsvikt eller till och med över. Satsa istället på en mer försiktig viktminskning om 0,5-1 kilo i veckan. Sett över ett par månader kommer det ändå ge en stor förändring. När du väl nått din målvikt, se till att fortsätta träna samtidigt som du äter hälsosamt. Då har du större möjlighet att hålla dig kvar på den lägre vikten.

Vad händer i kroppen vid en viktnedgång?

När du går ned i vikt kommer din kropp anpassa sig till det på många sätt. Om du går ned snabbt och har haft en större övervikt som utgångspunkt kommer du förmodligen uppleva att huden inte följer med. Det kan i sig vara ett estetiskt problem som du antingen kan vänta ut eller lösa på kirurgisk väg genom att operera bort överflödig hud.

Du kommer sannolikt också få en bättre tandhälsa när du slutar äta en massa mellanmål med socker i. Nu är då rätt tid att lösa gamla tandproblem genom att kolla upp implantat Stockholm och få nya snygga tänder. Att skaffa implantat i Stockholm kommer i sig öka din hälsa då hur munnen mår påverkar hela dig.

Under tiden du går ner i vikt, särskilt i början, är det också vanligt att märka olika förändringar som kan kännas jobbiga men inte är farliga. Det kan till exempel handla om att vara på sämre humör eller att vara mer frusen än normalt. Det är en reaktion på att kroppen får färre kalorier än vanligt och rättar snabbt till sig.

Behöver en hälsosam livsstil leda till viktnedgång?

Viktnedgång är självklart inte allt när det kommer till hälsa. I vissa fall är det till och med tvärtom. Många som börjar träna ökar sin vikt på vågen, men då på ett positivt sätt: Midjemåttet minskar samtidigt som mängden muskler ökar. På samma sätt kommer de flesta som slutar röka eller snusa gå upp i vikt på grund av sämre ämnesomsättning. Det här är dock ändå värt det då tobak, särskilt rökning, är så dåligt för din hälsa på alla andra sätt. Dessutom är det väldigt dyrt så om du slutar kan du spara väldigt mycket pengar. Det kapitalet kan du istället använda när det är dags att skaffa implantat i Stockholm och få nya snygga tänder.