saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Så blir du av med kärlekshandtagen

Att ha så kallade ”kärlekshandtag” är ingenting som är ovanligt och majoriteten av alla människor har dem, oavsett vikt. Kärlekshandtagen är de fettansamlingar som lätt skapas ovanför höften och som mer än gärna tittar fram över byxkanten.

Att försöka träna bort dem kan vara mycket svårt, då det inte går att punktförbränna fett. Det är inte ovanligt att många upplever fantastiska resultat av träning på resten av kroppen, men har extra svårt att bli av med just kärlekshandtagen. Detta envisa fett som sätter sig ovanför midjan kan vara mycket störande. Ett vanligt misstag är att man tränar just de kroppsdelarna lite extra hårt, men detta kan få motsatt effekt. Om du tränar mycket kommer du att bygga muskler, vilket i sin tur stärker musklerna under kärlekshandtagen och får dem att bli ännu mer framträdande.

4 knep för att bli av med kärlekshandtag

Du kan dock vara lugn. Även om det kan kännas som en omöjlighet att bli av med kärlekshandtagen finns det faktiskt många bra knep som du kan använda dig av. Skulle det vara så att dessa knep inte fungerar och du prompt vill bli av med kärlekshandtagen kan du istället boka in en konsultation hos ak.se på nätet. Hos ak.se finns duktiga och professionella kirurger som har många års erfarenhet av fettsugning av kärlekshandtag.

1. Satsa på nyttiga fetter

Innan du bokar in ett besök på ak.se kan det dock vara värt att testa att ändra kosthållning. Se över hur ditt intag av fett ser ut och vilka källor du får det från. Det bästa är att satsa på fett som faktiskt är nyttigt och som kommer från t.ex. fisk, nötter och avokado. Enligt Livsmedelsverket är det rekommenderat att 25-30 % av det dagliga kaloriintaget ska komma från just denna typ av livsmedel.

2. Säg nej till socker

Sockriga bullar och krispiga kakor är naturligtvis väldigt gott, men det kommer inte att hjälpa dig att bli av med kärlekshandtagen. Ersätt dåligt socker med socker från andra källor, t.ex. från bär och från färsk frukt. Här bör du även skippa raffinerade kolhydrater och välja fullkorn och grönsaker istället.

3. Bränn 100 kalorier till

Det finns många små aktiviteter som du kan införa i din vardag, utöver den kaloriförbränning du åstadkommer med din träning. Att bränna några extra kalorier varje dag kan vara det som krävs för att du ska bli av med kärlekshandtagen. Några exempel kan vara att simma i 15 minuter, ta en smörgås till mellanmål istället för två eller att välja senap istället för den krämiga majonnäsen. Med hjälp av små medel kan du skapa stora förändringar.

4. Planka, planka, planka

Det finns få träningsövningar som ger en så komplett träning av hela kroppen som plankan. Plankan är dessutom perfekt att använda sig av om du vill attackera kärlekshandtagen lite extra. För bästa möjliga resultat kan du även kombinera vanlig planka med sidoplanka, för att på så sätt komma åt precis de kroppsdelar som du vill träna. På internet kan du hitta mer information om hur plankan går till.