saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Få mer hälsosamma vanor

När du ska leva mer hälsosamt behöver du ta flera olika delar i beaktande. Det är inte bara att träna och äta bra mat, en hälsosam livsstil innehåller så mycket mer. Att ta hand om dig på ett hälsosamt sätt innebär bland annat att skydda dig mot solen. Om du även har barn är det viktigt att du även hjälper dem att skydda sig mot solens starka strålar. För barn är en UV dräkt perfekt att ha. När ett barn har en UV dräkt minskar risken radikalt att barnet ska bränna sig i solen.

Skydda dig i solen

Det finns även bra solskyddskläder för vuxna. Du kan exempelvis investera i en UV-tröja. När du skyddar dig mot solen minskar du risken att bränna dig. Att bränna dig i solen kan i värsta fall leda till malignt melanom, hudcancer. Tänk därför på att alltid skydda dig mot solen, det är inte hälsosamt att riskera att bränna dig av solen. Att smörja in dig i solskyddsfaktor är också bra när du ska vistas i solen länge.

Addera mer grönsaker till kosten

En hälsosam livsstil betyder att du tar hand om dig själv. Det finns flera sätt att bli mer hälsosam på. Kosten spelar en viktig roll i att vara hälsosam. Men att gå på en hård diet är inte att vara hälsosam. När du ska börja äta bättre mat är det viktigt att du gör små hållbara förändringar. Du kan exempelvis börja med att addera mer frukt och grönsaker till din kost. Det kommer hjälpa dig att bli mätt på ett bra sätt. En varierande kost är det allra bästa för kroppen. Det är lättare att addera nyttig och bra mat än sätta upp diverse förbud. Ett tips när du ska äta är att inte stressa, då hinner du inte känna mättnadskänslorna och riskerar då att överäta istället.

Gör träningen till en rutin

Träning är en annan del i den hälsosamma livsstilen. Ett bra mål med träningen är att få in den som en rutin, likt tandborstning. Då kommer du utföra dina träningspass utan att fundera nämnvärt på det. För att komma dit är det bra att börja smått med träning som du gillar. Börja med ett träningspass i veckan och addera fler efterhand.

Sov för att fungera

Sömnen är otroligt viktigt för kroppen. När du sover sker en rad olika processer som gör att du sedan kan fungera under dagen. Förutom att sova bra och tillräckligt behöver du prioritera återhämtning i vardagen. Att promenera eller påta i trädgården är bra alternativ på aktiv återhämtning.