saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Ät snabbmat med högre kvalitet

De flesta av oss gillar att ta en korv eller äta snabbmat då och då och de flesta av oss vet dessutom att det inte är speciellt bra för hälsan. Snabbprocessad mat har många farliga ämnen i sig och kan orsaka sjukdomar längre fram. Bland annat kan du drabbas av övervikt och diabetes. Men det finns sätt att äta god snabbmat som trots allt är nyttigare.

Laga snabbmat hemma

Egen hemlagad mat är alltid bättre än att köpa färdigmat i butikerna eller äta på en snabbmatskedja. Du som vill äta god korv kan exempelvis köpa finare kvalitetsmärkt korv och sedan baka ditt eget korvbröd, lägga in saltgurka och göra en god sallad till. Föredrar du hamburgare kan du köpa kött från en gård och göra egna hamburgare. Göra hembakat bröd och fritera din egen potatis i en fritös.

Pizza är också väldigt enkelt att göra själv. Du kan göra alltifrån din egen pizzadeg till toppingen. Det går snabbt och det är kul att göra alla möjliga pizzor hemma att bjuda gäster på.

Finns det nyttig snabbmat?

Visst kan du laga nyttig snabbmat, helt klart. Det kan verka som en svår ekvation men det behöver det absolut inte vara. Egen sushi, egenwokade grönsaker och nyttiga smörgåsar med bra bröd och god topping är perfekt för en lunch. Tänk på portionerna och att inte använda för mycket fett och socker som snabbmatskedjorna tyvärr ofta gör.

TIPS! Går du ut på restaurang kan du be om att byta ut vissa livsmedel för att få en nyttigare version.

Hälsosam livsstil