saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Balans är nyckeln till en hälsosam livsstil

Många tror att en hälsosam livsstil inte kan innehålla några godsaker. Men även om du lever hälsosamt och äter bra mat finns det utrymme för både godis och vin. Så om du älskar vin behöver du inte misströsta, du kan fortfarande dricka vin och vara hälsosam. Om du vill köpa trevliga viner kan du gå in på vinoteket.se som har ett stort utbud av vin. Du kan från vinoteket.se beställa fraktfritt och få hem det du beställer direkt till dörren.

Sov mycket och ät bra mat

Ett hälsosamt liv handlar i mångt och mycket om balans. Sömn, mat och fysisk aktivitet ska helst vara i en bra balans med varandra för att kroppen och sinnet ska må som bäst. När det kommer till mat är det viktiga att äta ungefär 80 procent bra och nyttig mat. Resterande procenten kan vara sådant som du verkligen tycker är gott men som inte är jättenyttigt, som exempelvis godis och bakverk. När du äter bra mat som ger kroppen den näring den behöver och att du äter tillräckligt mycket kommer det automatiskt att minska sötsuget. Sömn och återhämtning är en viktig pusselbit i en hälsosam livsstil. När du sover och återhämtar dig står du bättre emot påfrestningar som stress. För det är egentligen inte stressen som är det skadliga utan det är bristen på återhämtning som bryter ner dig.

Hitta roliga träningsformer

Att vara fysiskt aktiv är otroligt viktigt i dagens samhälle. Människor blir allt mer stillasittande och det ställer högre krav på att få in fysisk aktivitet i vardagen om inte det sker naturligt. Det går att förebygga mycket genom att motionera och få upp pulsen regelbundet. Försök att hitta aktiviteter som du tycker är roliga och givande, så kommer träningen inte bli lika svår att få till.