saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Träna hemma

Om du har ont om tid kan du träna hemma. Att träna hemma passar också dig som inte gillar att träna på gym eller tillsammans med andra.

Hemmautrustning

För att träna hemma bör du investera i bra träningsutrustning. Förutom en träningsmatta som du kan använda för att göra olika övningar som sit-ups, så är det smart att också köpa en motionscykel, crosstrainer eller roddmaskin. Träningsutrustning som hjälper dig att både förbättra konditionen och bygga muskler. Det är också klokt att köpa vikter eller rent av ett litet hemmagym. Med utrustning i hemmet kan du träna utan att det tar så mycket tid.

Disciplin

För att träningen verkligen ska bli av är det viktigt att du disciplinerar dig. Ett tips är att du skriver in i din almanacka ett par träningspass i veckan. Du behöver få träningen att bli en vana. Du kan också besluta dig för att du bara får titta på en viss tv-serie när du tränar. Det underlättar för att träningen verkligen ska bli av. Som komplement till hemmagymmet kan du också powerwalk eller jogga. Läs Runners World för att komma igång med löpning på allvar.