saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Ta tid för rekreation

Rekreation är också ett viktigt delmoment i en hälsosam livsstil. Ta dig tid att slappna av och återhämta dig, så får du mer energi och kreativitet i vardagen.

Rekreation

För att jobba väl och vara produktiv behöver du också vila. Både fysiskt, psykiskt och ibland även socialt. Om du är stressad kan det vara klokt att ta ledigt från allting utom din familj för en helg. Bara vara hemma, dricka varm choklad i soffan, se filmer och ta en promenad. Men om det är vad du brukar göra på helgerna så kan det faktiskt vara att du behöver ha en aktiv rekreation. Vi behöver både göra saker och göra ingenting för att återhämta oss.

Resa

För många är just utlandssemestern eller semestern i sommarstugan det bästa sättet att återhämta sig på. När vi resor får vi både möjlighet att göra nya saker, samtidigt som vi sover längre på mornarna och slappnar av. För riktigt rekreativa resetips kan du läsa resemagasinet Vagabond, som både tipsar om sköna resmål i Sverige och utomlands. För att din resa verkligen ska bli en tid av återhämtning är det viktigt att du inte fyller den med upplevelser hela tiden. Det är roligt att gå på museum, men gå inte på alla museum. Är du riktigt stressad och trött behöver du inte gå på något museum eller besöka någon turistattraktion alls.

Dagliga promenader

Om du upplever mycket stress i livet kan du försöka lägga in dagliga promenader som rekreation. Det fina med promenader är att de både får dig att slappna av, samtidigt som du får motion och sedan blir piggare.