saltbutiken.se – Allt om en hälsosam livsstil och träning

Få in mer motion i vardagen

Vardagsmotion kan göra jättemycket för din hälsa. Du måste inte köpa gymkort utan kan börja med att bara röra dig mer i din vardag.

Vardagsmotion

Vad är vardagsmotion? Motionen du får helt naturligt i din vardag. När du cyklar till och från jobbet, går till bussen, mellan kontoret och fikarummet och när du krattar löv. All rörelse som du gör i din vardag är positiv. Du måste inte bli svettig på ett gym för att det ska vara hälsosamt, utan du kan förbättra din hälsa enormt genom att bara vara aktiv under din vardag. Forskning visar att det är lika hälsosamt om du rör dig mycket i vardagen, som att träna en timme intensivt på gymmet. Kroppen behöver röra på sig flera gånger under dagen, och inte bara intensivt en gång per dag. Detta är mycket goda nyheter för alla som inte gillar att bli svettiga eller träna. När du leker med dina barn, går ett extra varv i affären när du handlar eller tar en skön cykeltur så motionerar du. Att städa bostaden eller bilen är också motion. För att vardagsmotionen verkligen ska ge en hälsoförbättring behöver du medvetet röra på dig. Ett smart sätt är att skaffa en stegräknare. Försök att gå upp mot 10 000 steg per dag, så kommer du förbättra din hälsa mycket. Läs hälsomagasinet iForm för att få tips och idéer på hur du kan få in hela 10 000 steg i din vardag. De flesta har stegräknare i mobilen. Så du kan redan idag ta fram din mobil och se hur mycket du egentligen rör dig dagligen.

Mer rörelse i vardagen

Det finns många enkla knep som du kan ta till för att få in mer rörelse i din vardag. Om du inte måste ta bilen, så är det smart att gå eller cykla. Om det är för långt att gå eller cykla så bör du i annat fall alltid parkera bilen längst bort på parkeringen. Det kommer ge dig extra steg varje dag. Om du åker kollektivtrafik kan du hoppa av en hållplats tidigare. Även det kommer att ge dig många sköna steg i stegräknaren. Försök att gå så mycket du kan och även att cykla. Har du ingen cykel eller trivs du inte med din cykel? Då är det klokt att investera i en riktigt skön cykel. Om du inte brukar cykla kan elcykel vara ett gott alternativ. Även en elcykel ger mycket motion.